Ik wens voor jou in 2022 een jaar van rust, berusten, mentale rust.

2021 was een jaar, dat in het verlengde van het jaar voordien de geschiedenisboeken zal ingaan als een periode die gedomineerd werd door het befaamde virus. We hebben ons allemaal blauw geërgerd aan de maatregelen, aan de verplichte afstand die we moesten nemen van mekaar, aan de oeverloze gesprekken over vaccineren of niet, over welke wetenschapper nu wel of niet gelijk heeft. Het lijkt wel of onze gesprekken hierdoor voortdurend bepaald worden en de gewone dagdagelijkse dingen niet meer aan bod komen. 

Het is een periode in ons leven die we snel willen voorbij zien gaan en die nu eindelijk eens definitief mag afgesloten worden. Anderzijds zullen we later aan onze kleinkinderen verhalen kunnen vertellen over hoe ons leven veranderd is door dat virus. Wie weet verandert ons leven voor altijd. Wie weet komt er een ommekeer en zal alles terug zijn zoals vroeger. Het maakt onze toekomst onzeker, maar anderzijds ook boeiend. 

Ik wens voor jou in 2022 een jaar van rust, berusten, mentale rust.

Loslaten

Bij iedere maatregel die er wordt uitgesproken, ergeren we ons aan wat allemaal niet mag in plaats van creatief te zijn en naar oplossingen te zoeken. We fokken mekaar op door te klagen, door negatieve gedachten te laten overheersen, door kleine en grote ergernissen die op de duur je leven beginnen te bepalen. 

Ik kijk al even bewust niet meer naar hét nieuws, naar dé cijfers, probeer hét gespreksonderwerp te vermijden. Ik probeer gewoon mijn ding te doen en mij niet te ergeren, mijn leven niet te laten domineren door hét beest. Als ik mij hier wel door laat leiden krijg ik alleen maar negatieve gedachten en dat is verwoestend voor mijn moraal en zeker ook voor mijn omgeving. 

Mijn goed voornemen is daarom meer te werken aan loslaten, aan verder doen, aan een positieve houding. 

Familie en vrienden, zet je schrap.

Een ander voornemen is dat ik meer wil afspreken met vrienden. Het is niet alleen door corona, maar zoveel andere factoren hebben bepaald dat ik minder aandacht had voor het sociaal gebeuren, voor vrienden en familie. Het is inderdaad waar dat we mekaar niet mochten zien wanneer we wilden, dat we niet bij mekaar thuis mochten komen, dat we niet naar de cinema of theater mochten, dat we maar met twee mochten winkelen, … Zoveel regels, zoveel beperkingen, maar eigenlijk ook zoveel kansen om het anders te doen en deze niet benut heb.

We hebben de afgelopen twee jaar op professioneel vlak geleerd om creatief te zijn, om anders te leren werken, om op een andere manier contact te houden met de collega’s, om de digitale wereld meer te benutten. Het lijkt wel dat ik alle energie gestoken heb in hoe we het ons zo aangenaam mogelijk kunnen maken op beroepsvlak. Ik spreek ook zeker voor mezelf. Ik heb enorm veel energie gestoken in onze zaak. Zeven maanden sluiten, zorgen dat we financieel boven water konden blijven, maar ook het creatief zijn, nieuwe strategieën bedenken, veel nadenken over hoe het verder moet met de medewerkers, afscheid nemen van collega’s … verwelkomen van nieuwe medewerkers, reorganiseren, verhuizen, terug reorganiseren, balans zoeken want … ik wil altijd dat iedereen zich goed voelt binnen ons bedrijfje. 

Het gevolg is dat ik daardoor minder aandacht had voor vrienden en familie, voor sociale activiteiten. Dat maak ik dit jaar goed.

Meer geplande vrije tijd

Mijn werk is altijd goed georganiseerd, ingepland. Ik weet elke morgen perfect wat de dag brengt en maak een planning voor bijna een gans jaar. Maar mijn vrije tijd, dat is een ander paar mouwen. Een ander belangrijk voornemen dit jaar is dus om eerst mijn vrije tijd te plannen. Wat doen we zondag? Gaan we een weekendje weg? Wanneer plannen we onze vakantie? Tijd voor ons twee en familietijd … prioriteit nummer één. We hebben met de kinderen voor een aantal maanden vooruit alvast een aantal dagen ingepland dat we allemaal samen kunnen zijn.  En weet je wat zo leuk is? Het voorstel kwam van hen 🤗

Een belofte aan mezelf

Het afgelopen jaar heb ik ook veel te weinig voor mezelf gezorgd. Toen ik in november jarig was heb ik mezelf getrakteerd op een massage. Ik was na een uur een heel ander mens, niet alleen fysiek maar ook mijn hoofd was even leeg … en dat gebeurt niet veel …  Vorige week hebben Alex en ik een paar dagen verlof genomen en heb ik terug genoten van een deugddoende massage. Ik heb mezelf voorgenomen om dit 1 maal per maand te boeken, een belofte aan mezelf. 

Zoveel goede voornemens

Toen Pim gisteren aan Alex vroeg wat zijn goed voornemen was zei hij resoluut ‘verder doen als vorig jaar’. Toen hij een uur later zei dat hij meer wilde lezen, maakte ik meteen de opmerking dat hij dat vorig jaar ook had gezegd en het er niet van gekomen was. Verder doen als vorig jaar? Precies niet dan …

Hoe snel spreken we niet een goed voornemen uit, maar komt er niets van in huis. Wist je dat de meeste goede voornemens al na 2 dagen terug opgeborgen zitten? 

Daar doen wij niet aan mee…We gaan er écht iets mee doen. 

Ook onze collega’s hebben al veel voornemens uitgesproken. Ook zij willen meer contact en afspreken met familie en vrienden. Ik ben dus niet alleen … Ook gezonder eten, meer water drinken en stoppen met snoepen zijn klassiekers die opnieuw worden uitgesproken. Minder gsm gebruik, opruimen, geen spullen kwijt geraken, meer plannen, nieuwe dingen uitproberen zoals een galerij bezoeken. Regelmatiger supplementen nemen, meer wandelen, ‘s avonds minder snel in de zetel ploffen, te voet naar het werk komen, 10 000 stappen per dag, nieuwe recepten uittesten, avondeten beter inplannen, meer sporten, start to run, tijd op ten miles verbeteren. Mooie voornemens en uitdagingen waar we zeker zullen op terug komen. 

Meer motivatie, samen sterk

De laatste periode van het afgelopen jaar was het voor veel van onze patiënten moeilijk om gemotiveerd te blijven. Diëters die het opgaven, sporters die nonchalant werden, we hebben veel peptalk gesprekken gehad in december… Maar eerlijk, ook hier was het niet altijd even gezond en sportief hoor. Ondertussen hebben wij de draad al terug opgepikt en zit de schwung er terug in. Bovendien doet het mij zeer veel plezier om vast te stellen dat mijn agenda volgeboekt staat met nieuwe starters maar ook met mensen die de draad terug wensen op te pikken. Berichtjes die ik de laatste dagen ontvangen heb op Facebook en Instagram, maar ook quotes die gedeeld werden waar wij of ikzelf in getagd werden. Echt leuk om te zien dat iedereen terug gemotiveerd is. Dit geeft aan ons ook heel veel energie en moed. Dank daarvoor!

Wil je ook iets delen? Doe het gerust op je Instagram of Facebook pagina. Volg Corporella ook voor extra motivatie.

Doe je mee?

Wil jij ook een reset, meer energie, minder kilo’s, beter slapen, minder opvliegers, minder spier en -gewrichtspijnen, … Boek dan je gezondheidsgesprek of zorg dat je je pakket in huis haalt zodat je een frisse start kan nemen. 

Doe je mee met de RainPharma Energy Booster? Naar jaarlijkse gewoonte nemen wij vlak na Nieuwjaar samen deel om alles even te resetten. De ene groep neemt deel aan het Smart Nutrition Project, de andere aan het Balance Program.

Met het Smart Nutrition Project kies voor je een reset of een detox. Je krijgt op korte tijd meer energie, je huid straalt, je kickt af van suiker en kan 2 tot 3 kilogram verliezen. Je voelt je meteen lichter, je hebt je lichaam op slechts twee weken gereset en kan verder bouwen met gezonde voeding en leefstijl. Lynn heeft al aangegeven dat ze opnieuw meedoet. Ik ben er zeker van dat de collega’s snel zullen inpikken. Het werkt ook zo motiverend om samen aan dit project te beginnen. Doe jij ook mee?

Met het Balance Program ga je een tikkeltje verder. Alles wat het Smart Nutrition Project belooft, krijg je bovenop een complete gezondheidsaanpak. Je gaat hier voor een beter nachtrust, hormonale balans, stimulans van je metabolisme, minder pijn, stressreductie, kortom je hebt invloed op letterlijk alles wat er in je lichaam gebeurt. Als kers op de taart word je beloond met het verliezen van kilo’s op de juiste plaatsen en zal je je traject kunnen afronden met een gezond gewicht dat je kan houden.

Het is een proces dat we op de voet volgen met begeleiding, wat naargelang het pad dat je wenst te volgen, tot twee jaar kan duren. Soms duurt het ook langer. Dat zal blijken uit ons eerste gesprek. Daar gaan we niet alleen kijken naar je gewicht, maar ook naar de samenstelling van je lichaam en de gezondheidsklachten waar je nu mee kampt. We streven dus niet naar een ideaal gewicht, maar naar een lichaam dat gezond is en waar jij je goed bij voelt. 

Wist je dat een gezond lichaam de basis vormt voor mentale rust? Daar gingen we toch voor hé in 2022?  Rust in je hoofd, het berusten, mentale rust. 

Doe je mee? 

Maak hier je afspraak

☎️ 03 488 02 74

💻 [email protected]

PS: Ik doe ook mee! De feesten waren te leuk, heb te veel gegeten, te onregelmatig geslapen, veel muizenissen gehad, kortom mijn hormonen zijn weer even op hol geslagen. De weegschaal was vanochtend trouwens ook niet vriendelijk voor mij. Ik kies resoluut voor het Balance Program. 

Tot snel,

Greet