Verzorg je hormonen om je immuniteit te versterken.

Simpel uitgelegd….

Hoe beter je hormonen in balans zijn, hoe beter je immuniteit. Hoe meer disbalans hoe meer klachten, hoe meer gevolgen voor je immuniteit maar ook voor je algemene gezondheid en mentaal welbevinden. 

Ik heb 3 vrouwen zwanger gemaakt 

Een tiental jaar geleden had ik toevallig drie dames bij mij in behandeling voor het RainPharma dieet. Alle drie hadden ze mij in het intakegesprek vertelt dat ze aan het proberen waren om zwanger te geraken en dat het maar niet lukte. Eentje van hen was al 4 haar bezig en had het eigenlijk zo goed als opgegeven. Toen zij 2 maanden in het traject zaten met het dieet heb ik hen alle drie, echt waar!, op één week tijd aan de lijn gekregen met de boodschap dat ze zwanger waren. 

Het grappige is dat ik dit als eerste mocht weten omdat ze niet goed wisten of ze hun dieet mochten verder zetten. Ik was hier zelf echt door ontroerd, niet omdat ikzelf moeder ben maar vooral omdat ik de uforie hoorde en meteen ook een dank je wel, alsof ik daar voor iets tussen zat …

Over menopauze

Ik kreeg van meer en meer vrouwen te horen dat hun menopauzale klachten verdwenen tijdens hun dieet. Dat is een belangrijke aanleiding geweest waarom ik menopauzeconsulent ben gaan studeren. 

Ik kon dit allemaal zelf niet goed plaatsen en wilde naar de kern gaan. Ik wilde uitpluizen hoe hormonen werken en welke belangrijke impact dit op je leven heeft als ze in balans zijn. 

Alles is afhankelijk van hormonen

De conclusie is dat alles afhangt van hormonen. Alles, maar dan ook echt alles, wat er in je lichaam gebeurt is een kluwen van hormonale processen. Is er één proces dat niet goed werkt, zal een ander beginnen wankelen en krijg je een lawine effect. Als je een tekort hebt van bepaalde voedingsstoffen, die nodig zijn als cofactoren, zullen bepaalde hormonen niet kunnen omzetten naar een vervolghormoon en al zeker niet leiden tot een eindhormoon. 

Als je ongezonde voedingsstoffen, en dan vooral chemische producten binnen krijgt, zal deze omzetting eveneens verstoord worden. Kan je een bepaald hormoon om één van deze redenen niet aanmaken? Dan kan je niet zwanger worden, heb je menopauzale klachten, heb je geen energie, kan je niet afvallen, heb je stress, kan je niet slapen, … wordt je immuniteit aangetast. 

Hormonen zijn heel ingewikkelde elementen in ons lichaam die het serieus kunnen uithangen maar als je ze goed verzorgt, ben je de koning(in) te rijk. Heel simpel gezegd: ze maken je gelukkig! 

Heb je problemen met je menopauze?

Ik kan je hier zeker bij helpen om je op weg te zetten naar een hormonale balans. Ik zou hier nog een heel epistel kunnen schrijven over de behandeling van de menopauze, maar aangezien dit een behandeling op maat is zijn het telkens andere adviezen. Vraag zeker naar een individueel gesprek om je op weg te helpen naar balans.

Heb je problemen met premenstruele symptomen zoals migraine aanvallen. Zit je met pijnlijke maandstonden? Heb je problemen om zwanger te geraken?

Wie weet kan Pieter je wel helpen met accupunctuur. 

Pieter, kinesitherapeut en acupuncturist

Wens je een verkennend gesprek bij Pieter?

Bel 03 488 02 74

Mail naar info @corporella.be

Of maak hier rechtstreeks een afspraak: 

Naar de agenda

Verzorg je hormonen om je immuniteit te versterken.