Waarom zou ik voedingssupplementen nemen? Ik eet toch gezond.

Ik heb het eerder al aangehaald. Hoe gezond je ook eet, onze voeding is niet meer dezelfde als vroeger. De vitaminen, mineralen en andere nutriënten die je nu binnen krijgt via voeding zijn vaak ontoereikend om ideaal te kunnen werken aan gezondheid en immuniteit. Niet iedereen kan bovendien deze stoffen goed opnemen. Dat hebben we vorige keer al besproken in de blog over de darmen. 

Ga je op dieet of wil je detoxen? Heb je een reset nodig en start je met een ander voedingspatroon? In al deze omstandigheden heb je een optimale ondersteuning nodig met extra additieven die je kan vinden in supplementen. 

Medicatie: vergif of noodzaak?

Voedingssupplementen kunnen ook een belangrijke aanvulling zijn bij medicatie. Meer en meer artsen hebben begrepen dat we het ene niet kunnen uitsluiten van het andere. Ik denk bijvoorbeeld aan gynaecologen die niet meer meteen hormoonsubstitutie voorschrijven aan menopauzale vrouwen. Menig artsen proberen eerst de natuurlijke weg te volgen met fyto-oestrogenen bijvoorbeeld. Is dit niet voldoende kan dan een laag gedoseerd hormoonpreparaat ondersteund worden door een supplement. Hoe natuurlijker je kan werken, hoe meer je lichaam zelf z’n best moet doen en daardoor zal opnieuw je immuniteit een belangrijke boost krijgen. 

Geneesmiddelen zijn noodzakelijk, maar vaak nemen we ze ook uit gewoonte en voor je het weet ben je al jaren een pilletje aan het nemen voor iets dat je misschien niet meer nodig hebt. 

Ook medicatie bevat veel chemische elementen die ons lichaam niet goed kan verwerken. De vreemde stoffen die binnenkomen in je lichaam kunnen bijwerkingen veroorzaken. Als je de bijsluiter leest van een medicament begrijp je wel wat ik bedoel. Daarom is het soms beter om het advies van de arts aan te nemen zonder de bijsluiter te bekijken. Je wordt er namelijk niet bepaald vrolijk van als je al die bijwerkingen begint te lezen. 

Er zijn echter veel mensen die op eigen houtje avonturen en bovenop de voorgeschreven medicatie nog extra vrij te krijgen geneesmiddelen innemen alsof het snoepjes zijn. Vaak is het een gewoonte geworden en weet men zelfs niet meer of dit wel nodig is. Heb je die slaappil wel echt nodig? Misschien kan je je hoofdpijn op een andere manier onder controle krijgen. 20 jaar lang anti-depressiva nemen, je zou er depressief van worden. 

Stel jezelf de vraag of je de medicatie die je nu neemt, allemaal wel nodig is en of de dosering niet eens moet aangepast worden. Leg het voor aan je arts en bekijk samen wat nu nog noodzakelijk is en wat overbodig. Probeer je te beperken tot de basis en medicatie enkel te nemen volgens voorschrift. Hou je aan het advies van de arts en neem geen extra pillen als dat niet nodig is. 

Een voorbeeld uit mijn praktijk

Enkele jaren geleden werd ik op het matje geroepen door een arts van één van mijn patiënten. Deze man had een genetische voorbestemdheid voor een hoge cholesterol. Al jaren had hij torenhoge waarden die onder controle werden gehouden door cholesterolremmers, of kortweg statines genoemd. Deze gaven echter veel bijwerkingen waarbij hij in het bijzonder zeer veel spierpijnen had.

Door zijn voedingsgewoontes te veranderen en aangepaste voedingssupplementen voor te schrijven, waren zijn waarden enkele maanden later normaal. Wat hij me echter niet had verteld, was dat hij achter mijn rug gestopt was met zijn reguliere medicatie. Daar kon ik toen eerlijk gezegd niet mee lachen, uit vrees voor de reactie van de huisarts.

Pas na het bekijken van de uitslag van zijn bloedonderzoek heeft hij dit opgebiecht. Ik ben toen dus op het matje geroepen door zijn arts, om uit te leggen wat ik hiermee gedaan had. De arts kon niet geloven dat dit door mijn advies op zo’n korte termijn zo ’n mooi resultaat kon geven. Hij gaf aan dat dit misschien een fase was en dat de kans groot was er wel eens een herval zou zijn.

Deze man is nu een prille zeventiger, alive & kicking, heeft geen pijn en voelt zich in de fleur van zijn leven. Je kan je al voorstellen hoe mijn neus krult van dit verhaal. . 

Voedingsstoffen die bijdragen tot ons immuunsysteem

Vitamine D, Vitamine C, Zink, Selenium, Curcuma, broccolizaden en zo veel meer zijn stoffen die een belangrijke bijdrage leveren aan onze gezondheid en onze immuniteit. Ik zou aan iedere stof een ander hoofdstuk kunnen wijden. Zo boeiend is dit. 

Ik beperk me vandaag tot Vitamine C. De laatste 2 jaar is veel gezegd over vitamine C. In het begin van de eerste lockdown stond onze telefoon roodgloeiend voor de vraag naar vitamine C. Onze winkel was toen gesloten en alles moest toen besteld worden va de webshop. Het beste verkochte product die periode was, jawel vitamine C. 

In mijn kindertijd werden wij iedere avond voor het slapen gaan naar de keuken geroepen. Iedere dag , en al zeker in de winter, kregen wij een sinaasappel te eten. Want de ‘vitaminen in een appelsien waren goed tegen een valling’.  Wie zo oud of ouder is dan ik zal zich dergelijke uitspraken van hun moeder zeker nog herinneren. 

Het ging hier natuurlijk over vitamine C. Je zou inderdaad iedere dag een sinaasappel kunnen eten, maar helaas is de waarde in deze vruchten zo gedaald dat we nog maar heel weinig naar binnen krijgen via de voeding. Uit meerdere studies is gebleken dat onze gewassen een aanzienlijke minder gehalte aan vitaminen en mineralen vertonen dan in de jaren ’50. Dus ook al eet je gezond, ook al eet je biologisch, ook al eet je veel groenten en fruit, de voedingswaarden zijn op dat vlak ontoereikend geworden. 

Ik neem mezelf graag als voorbeeld.

Jaren geleden heb ik zelf een bloedonderzoek laten doen om te screenen naar de belangrijkste vitaminen en mineralen, maar ook andere stoffen zoals Q10, carnitine, selenium, enz… Ik ben de kleindochter van een hovenier en de dochter van een kruidenier. Verse producten lagen dagelijks op mijn bord, dus ik was er zeker van dat mijn bloed perfect zou zijn. Niets was minder waar.

Het was echt confronterend om te zien hoe ondermaats sommige waarden in het vet gedrukt op mijn bloeduitslag stonden. Ik heb toen een half jaar aangepaste voedingssupplementen genomen en opnieuw getest. Het resultaat was ronduit verbluffend. Dit was tussen haakjes gezegd trouwens één van de redenen waarom ik toen zo overtuigd was om met RainPharma te beginnen werken. 

Terug naar vitamine C. Het covid-19 virus is eigenlijk een verkoudheidsvirus. Iedereen kan het krijgen. Het is niet omdat je vitamine C neemt, je geen corona kan ontwikkelen. Maar als je besmet wordt zal je minder intens ziek worden, of kan je het beter verwerken of zal de revalidatie minder lang duren en zal je er sneller bovenop komen. Want een gezond lichaam herstelt sneller dan een lichaam dat een lagere immuniteit heeft. 

Experimenteer nooit zelf. 

Welke voedingssupplementen moet je nu nemen voor welke kwaal? Welke voedingsstoffen heb je extra nodig als je op dieet bent? Regel nummer 1: Experimenteer nooit zelf!

Er zijn heel veel producten vrij te krijgen op de markt. Het internet staat er vol van. Over heel de wereld worden supplementen verdeeld. Er zijn correcte producten, maar minstens zoveel en eigenlijk veel meer louche producten die niet alleen minderwaardig zijn maar ook veel te duur zijn voor hun inhoud.

Het is belangrijk dat je met kennis van zaken handelt. Juiste samenstelling, verhoudingen, juiste vorm en dosering is elementaire basiskennis voor een juist advies. Op veel producen staan claims. ‘Goed voor de huid, gezonde nachtrust, vetverbrander’, zijn slechts enkele claims die nu in mijn hoofd opkomen. Wist je dat het verboden is om claims op een verpakking te zetten? De wetgeving hier in België is daar zeer streng over.

Ook wij kunnen op een onverwachts moment controle krijgen over ons aanbod. Maar ik kan je gerust stellen. RainPharma, het merk waar wij mee werken is voor de volle 100% in orde. Het zijn eerlijke producten. RainPharma is een Belgisch merk en daarom heb ik, er ook zoveel vertrouwen in. Alle producten worden hier in België bedacht, ontwikkeld, vervaardigd en verdeeld.

De controle die dit merk ondergaat door de overheidsorganismen is zo groot dat je niet anders kan dan dit volledig te vertrouwen. Zo heeft het bijvoorbeeld 3 jaar geduurd om ons broccoli supplement op de markt te krijgen. Dit supplement, Detoxifying Broccoli Seed Caps, is trouwens ook één van de belangrijkste supplementen die we zo goed als bij alles kunnen inzetten. Dit door zijn unieke eigenschap dat maar liefst 600 genen kan sturen in ons lichaam. 

Wil je hier meer over weten? Lees dan hier verder: 

https://corporella.be/wat-kan-broccoli-voor-jouw-gezondheid-betekenen/

Tot slot: deze moet je gewoon in huis hebben!

Nog een belangrijk supplement waar je je immuniteit mee kan boosten is High Tech aox. Dit is een complex van antioxidanten die vrije radicalen in je lichaam neutraliseert. Alle processen in je lichaam veroorzaken toxiciteit of anders genoemd vrije radicalen.

Deze stoffen doen je lichaam oxideren. Dit zet een verouderingsproces in gang waardoor je immuniteit rechtstreeks wordt aangetast. Iedere dag 1 pilletje om al de rommel uit je lichaam te helpen? Schaf dan zeker een Family Pack aan, een pot voor een jaar lang of om te delen met het gezin.

In een gezondheidsgesprek overlopen we je dagelijks voedingspatroon en sturen we bij waar kan. 

Waarom zou ik voedingssupplementen nemen?

Maak je graag een afspraak voor een gesprek? 

Mail naar [email protected]

Of bel 03 488 02 74

Alles voor onze immuniteit!