Welke dagcrème is voor jou ideaal?

In mijn vorige blog vertelde ik jullie over mijn ervaring met de nieuwe maskers.

Vandaag geef ik wat meer uitleg geven over de nieuwe dagcrèmes van RainPharma.

Zelf uitgetest en goed gekeurd 😉

 

 

De meesten onder jullie ‘fans’ zullen de Faithful Face Guard al wel kennen.

Voor wie dit topproduct nog niet kent, leg ik het nog even kort uit. De Faithful Face Guard is een 4-in-1 crème. Dit wil zeggen dat het een dag- en nachtcrème is maar ook  een serum en oogcrème. Veel mensen vragen zich vaak af of dit wel mogelijk is. Mijn antwoord? Ja dat kan zeker. In deze crème zitten veel actieve ingrediënten die uw serum en oogcrème vormen zoals bijvoorbeeld muizendoor, rozenbottelolie, groene thee, tamanu olie,… Het ingrediënt dat zorgt voor het beschermen van de huid is dan weer de rode alg. Rode alg beschermt de  huid tegen invloeden van buitenaf. Een echte aanwinst!

Het is een crème die je op elk huidtype kan gebruiken. Droge huid, gevoelige huid, vette huid, rijpere huid, gemengde huid,… noem maar op. Natuurlijk kan het zijn dat jouw huid net iets extra nodig heeft. Personen met een vette huid willen overdag misschien een matter effect creëren of mensen met een extreem droge huid willen een rijkere crème. Daar kunnen wij jou nu ook mee verder helpen.

Wat je al zeker moet weten over de nieuwe dagcrèmes is dat hier geen serum en/of oogcrème in zit. Deze gaan vooral beschermend en voedend of matterend werken. Hierdoor raden we toch aan om ook de Faithful Face Guard te gebruiken om net dat extraatje aan je huid te geven. 

 

Onze eerste nieuwe dagcrème is Fantastic Purifying Matte Lotion of kortweg F1

De naam zegt het al zelf. Het is een beschermende crème die de huid mat maakt. Ideaal voor mensen met een vette, glimmende huid.

Er zitten natuurlijke kleipoeders in die voor het matterende effect zorgen en het bevat een plantaardig alternatief voor hyaluronzuur. Dit gaat er dan weer voor zorgen dat de huid niet gaat uitdrogen en werkt vochtvasthoudend. Wanneer de huid vocht kan vast houden, krijg je een voller effect. Een grote fout die vaak gemaakt wordt door mensen met een vette huid is uitdrogend werken. En dan nog het liefst met producten met alcohol… Niet doen! Door uitdrogend te werken ga je alleen maar een vicieuze cirkel creëren. Je huid heeft talg nodig. Wanneer je deze talg gaat verwijderen gaat je huid meer en meer talg produceren, waardoor we de situatie alleen maar verergeren. En dat wil je toch niet?

 

Fantastic Purifying Matte Lotion bevat ook nog zink, zwarte komijn en rozemarijn. Dit trio gaat licht samentrekkend, ontsmettend en verfrissend werken en de talgklieren in balans brengen.

 

Schrik niet wanneer je deze crème voor de eerste keer gebruikt. De kleur van F1 is namelijk donkerbruin. Geen zorgen, wanneer je de créme aanbrengt gaat jouw huidskleur niet veranderen. Deze kleur is afkomstig van de guava extracten. Guave werkt vooral ontgiftend wat perfect werkt op zwarte puntjes en acne.

Toen ik deze voor het eerst gebruikte, voelde het wat plakkerig aan. Na ongeveer twee minuten gaf het echter een zeer mat en zijdezacht effect.

Deze is zo aangenaam dat zelfs ik, die geen vette huid heb maar meer een gecombineerde huid, de Fantastic Purifying Matte Lotion heel graag aan mijn gezicht smeer. Vergeet zeker niet  ‘s avonds  je huid extra te extra te voeden!

Nog een extra tip die ik kan meegeven. Als je graag onze Cent Pur Cent make-up gebruikt, kan je deze dagcrème ook al meteen als basis gebruiken. Wegens het matterende effect geen blinkend gezicht.

 

 

 

De tweede dagcrème van RainPharma, de F2  of Friendly Silky Soothing Cream

 

Perfect voor mensen met een zeer gevoelige huid. Het is een dag- en nachtcrème zonder essentiële oliën en heeft dus bijna geen geur.

Essentiële olie is zeker niet slecht maar bij mensen met een extreem gevoelige huid kan het soms toch te sterk inwerken.

 

De  Friendly Silky Soothing Cream voelt eigenlijk heel licht aan maar is gelijktijdig toch ook voedend. De actieve plantaardige ingrediënten die er in zitten hebben een dubbele werking. Enerzijds gaat het de zichtbare effecten van een gevoelige huid verminderen, anderzijds zorgt het ervoor dat de huid zichzelf leert beschermen. Om deze werking te realiseren heb je ingrediënten nodig zoals calendula, tarwekiemolie, havermout, enz. Wat ikzelf ook zalig vind aan dit product is het lavendel bloemenwater dat er in zit. Het  voelt enorm verzachtend aan en het gaat ook herstellend werken op de huid.

 

Ook deze crème voelt in het begin een beetje plakkerig aan maar na enkele minuten is je huid echt gekalmeerd en zacht.

 

Voor een gevoelige huid die niet al te droog is, is dit een zalige dagcrème. Wanneer men een gevoelige en/of droge huid heeft, kan je deze het best mengen met de Broccoli Seed Oil. Zo krijg je toch een voedend en kalmerend effect.

 

De voorlaatste nieuwe dagcrème is onze F3 – Fabulous Day & Night Moist.

 

Naar mijn gevoel heeft dit product een beetje dezelfde textuur als de Faithful Face Guard. Alleen vind ik dat de Faithul Face Guard net iets aangenamer aanvoelt en een zeer fijne geur heeft. Maar dit is uiteraard persoonlijk. Je zou kunnen stellen dat F3 de goedkopere of vereenvoudigde variant is van Faithful Face Guard, zonder al die actieve ingrediënten die de huid ondersteunen. Het is een fantastische dag- en nachtcrème om de normale gezonde huid te onderhouden

 

Deze Fabulous Day & Night Moist is perfect te gebruiken voor mensen met een normaal tot licht droge huid. De teunisbloemolie en de organische calendula verzachten de huid. Duindoornolie ondersteunt dan weer het natuurlijk herstellend vermogen van je huid, terwijl de tarwekiemolie en vitamine E het vocht vast houden. Dit geeft de huid het zalig aangenaam en vol gevoel. Er werd ook een minimum aan essentiële oliën aan toegevoegd, wat maakt dat deze crème een zachte aangename geur heeft. Je kan zeggen dat deze crème je huid terug in balans brengt.

 

 

F4 of  Full-force Moisturizing Balm vormt de afsluiter van deze nieuwe reeks

 

Bij deze laatste dagcrème gaan vooral de personen met een zeer droge huid blij zijn!

De naam zegt het al zelf. Deze crème  werkt extra voedend. Het voedt de huid niet alleen maar het helpt ook  de huidbarrière te herstellen. Door ook herstellend te werken kan de huid het vocht beter vasthouden.

Ook de combinatie van essentiële vetzuren en een plantaardig alternatief voor hyaluronzuur alsook wolvet beschermen en voeden de huid.

Je kan dus zeggen dat de Full-force Moisturizing Balm een echte dorstlesser is voor de zeer droge huiden.

Voor mij persoonlijk iets te rijk, maar voor mensen met een droge tot extreem droge huid is dit het perfecte product.

Heb je meer advies nodig?

Kom dan zeker langs in de praktijk .

Kom je langs voor een gelaatsverzorging of huidkuur, dan krijg je mij er gratis bij…

Dus vraag maar raak!

 

Tot snel

Ellen