Zonnecrème: belangrijke vragen en antwoorden

Goede zonnebescherming is essentieel. Daarom ontwikkelde RainPharma  Natural Daylight Defence, een 100% natuurlijke zonnecrème voor gelaat en lichaam die je huid gezond, jong en mooi houdt. De lichte formule smeert makkelijk uit zonder een witte waas achter te laten, voelt prettig aan en trekt snel in zonder vettig gevoel. Leer hier alles over deze innovatie.

Welke factor kies ik best? 

Het is belangrijk dat je om de twee uur smeert om beschermd te blijven maar ook dat je rijkelijk genoeg smeert. Als je minder smeert, word je sneller rood. Dat is het gevaar  wanneer je kiest voor een hoge factor. Hoe hoger de factor, hoe minder je geneigd bent om nog bij te smeren. Je denkt dan dat als je ’s morgens eenmaal de zonnecrème aangebracht hebt, beschermd blijft voor de  rest van de dag. Dat is helaas niet het geval. 

Ik zal je nog iets verklappen. Een ‘sunblock’, dat bestaat eigenlijk niet. Als je kiest voor een SPF van 50, dan ben je voor 98% beschermd. Kies je voor factor 30, dan ben je voor 97% beschermd.  100% bescherming is helaas niet mogelijk. RainPharma heeft gekozen voor factor 30, daar dit gebruiksvriendelijker is. Deze biedt een optimale bescherming.

Hoe weet ik dat een zonnecrème natuurlijk is? 

Leer te kijken naar een etiket en leer de ingrediënten te lezen. 

Een  natuurlijke zonnecrème bevat zinkoxide of titaniumdioxide. De beschermingsfactor in een fysische crème is dan weer gemaakt op basis van petroleum. Het is net door deze fysische filter van petroleum, en vaak ook parfum, dat allergieën veroorzaakt worden. De frisse geur die je ruikt in de Natural Daylight Defense komt niet door parfum, maar dankzij het komkommerextract.  Een natuurlijke zonnecrème beschermt meteen vanaf de eerste minuut. Een fysische filter heeft even tijd nodig. 

Smeren of verstuiven? 

Onze zonnecrème zit in een tube, niet in een spray. Dit is een heel bewuste keuze. Als je een spray gebruikt verstuif je te veel in de lucht en wordt er te weinig aangebracht op de huid om een optimale bescherming te bieden.  Bovendien inhaleer je dan kleine partikels. Dat hoeft nu ook weer niet. 

Waterresistent of waterproof?

Stel dat je 20 minuten in het water vertoeft meteen na het insmeren, dan ben je nog voor 50% beschermd. Stel dat een zonnecrème helemaal waterproof is dan zou deze nog 100% moeten beschermen na een duik in het zwembad of de zee. Dat kan helaas niet.  Het beste is altijd meteen na de waterpret terug in te smeren. 

Ik verbrand nooit. Waarom zou ik dan zonnecrème gebruiken? 

Ook als je niet snel verbrandt, moet je smeren omwille van de veroudering.

Zonnecrème in combinatie met antioxidanten is eigenlijk nog belangrijker dan een dagcrème als je de veroudering wil afremmen. 

verbranden zonnecrème

Gebruik eerst je dagcrème, dan pas de zonnecrème. De bescherming is gebaseerd op de weerkaatsing van het zonlicht op de zinkoxide. Gebruik het dus niet omgekeerd, anders ben je niet beschermd. 

Ik heb een zonneallergie

Een zonneallergie wordt gekenmerkt door typische waterblaasjes, die gepaard gaat met jeuk, en soms echte bulten kunnen worden.

Ben je op reis en je hebt al van de eerste dag een huidreactie van de zon, wees dan maar zeker dat je de rest van je vakantie prijs hebt. Iedere keer dat je terug aan de zon wordt bloot gesteld, zal je reageren. Op reis gaan en binnen moeten blijven omdat je de verkeerde zonnecrème gesmeerd hebt, dat wil je toch niet meemaken. 

Als je gevoelig bent voor zonneallergie, gebruik dan echt nooit chemische producten met parfum. Dit maakt het alleen maar erger en op de duur kan je echt niets meer verdragen.

Je gaat ook beter preventief tewerk. High Tech AOX beschermt je van binnenuit. Glutathion is de allerbelangrijkste van de antioxidanten. 

Bescherm je tegen zonneallergie door minstens twee weken vooraf aan je vakantie extra antioxidanten in te nemen. Antioxidanten haal je ook uit voeding. Verse groenten spelen hierin een hoofdrol.

Supertip: Maak je huid dikker

Huidveroudering betekent dat je huid dunner wordt, het collageen vermindert, de aders worden zichtbaar en je huid wordt heel teer wanneer je je stoot , maar je zal je ook makkelijker kunnen verwonden. 

Daarom moet je eigenlijk gans het jaar door antioxidanten nemen , aangevuld met vitaminen en mineralen en  gezonde voeding natuurlijk. 

Je mag zoveel supplementen innemen als je wil, ongezonde voeding verbrodt letterlijk alles.  En aub, stop met roken! 

Hoe dikker je huid, hoe beter je beschermd bent tegen verbranding, allergie en veroudering. Neem daarom tijdig een kuur Anti Aging Powder. Dit poeder bevat alle componenten die nodig zijn om je huid dikker te maken en meer weerstand te bieden. 

Welke After sun mag ik gebruiken? 

Na het zonnebaden is het vooral belangrijk dat je de huid herstelt en goed hydrateert.

Doe je dit niet, zal je huid uitdrogen en bescherm je ze niet tegen een volgende aanval van een zonnebad. Ben je verbrand? Dan moet de huid gekalmeerd worden en blijf je de dag nadien best uit de zon om niet nog meer schade toe te brengen. 

Producten die je kan gebruiken uit ons gamma:

Fascinating Broccoli Seed Oil kalmeert de huid meteen bij verbranding.

Prebiotic Skinlotion Is zeer voedend en herstellend en voorkomt uitdroging. Sacred Seven Oil is een droge olie, plakt dus niet en trekt meteen in. Dankzij de calendula heeft deze olie een kalmerende werking op de huid.  Bij een verbrande huid kan je broccoli olie en Sacred Seven Oil ook in de koelkast zetten voor een extra verkoelend effect. 

Vergeet zeker ook niet de After Oil te gebruiken bij elk douchemoment. Dat scheelt al een smeerbeurt. 

Verlof in eigen hof

Je hoeft niet op reis te gaan om zonnecrème te smeren. Ook bij een staycation in je tuin of bij daguitstappen, heb je een zonnecrème nodig. Ga je op stap of ga je naar je werk en gebruik je graag foundation? Geen probleem. Het is zelfs zo dat de minerale poeders van Cent pur Cent dankzij het titanium een SPF hebben van 15. Dat is natuurlijk extra meegenomen. 

Wat doe ik in de winter? 

UVB stralen zijn diegenen die je een bruin kleurtje geven, maar deze veroorzaken helaas ook verbranding. In de winter zijn er minder of zelfs geen UVB stralen als de zon niet schijnt. Er zijn wel nog UV A stralen. 

Deze UVA stralen worden niet tegen gehouden door de wolken. Zij veroorzaken geen verbranding,  maar zijn de boosdoeners als het gaat over veroudering en allergie. Dus ook al schijnt de zon niet fel, je zou best gans het jaar door zonnecrème smeren.

Zonneschade veroorzaakt door UVA stralen is definitief en niet omkeerbaar. Je kan rimpels helaas niet weghalen op een natuurlijke manier. Alhoewel, Anti Aging Powder toch wel een hulpmiddel is om fijne lijntjes op te vullen.

anti aging powder

Een allergie is dan weer wel herstelbaar. Het is dus nooit te laat om te beginnen smeren met een natuurlijke zonnecrème en tijdig supplementen te nemen. 

Lief voor de natuur

Een extra troef van de zonnecrème van RainPharma is het ecologisch aspect. Deze kan geen kwaad voor de koralen, de zee en z’n bewoners. Zelfs de tube van de Natural Daylight Defense is gemaakt van suikerriet, dus milieuvriendelijk en composteerbaar. 

Alle voordelen van de Natural Daylight Defense

Bij de RainPharma producten is het geweten dat zij geen water bevatten. Bij de zonnecrème is dit anders. Daar is wel water aan toegevoegd om de minerale filter beter uit te smeren. 

  • Gebruiksvriendelijk
  • Laat geen witte waas na
  • Smeert makkelijk uit
  • Puur natuur
  • Hypo-allergeen 
  • Frisse komkommergeur
  • Geschikt voor lichaam én gelaat

De zonnecrème is te verkrijgen in tubes van 50 of 200 ml. De kleine tube is handig voor in de handtas, of als je gaat fietsen bijvoorbeeld. Ook handig voor in de verzorgingstas van de baby.

baby insmeren zonnecrème

Het is uiteraard niet de bedoeling dat je een baby in de zon zet. Een babyhuid is nog heel broos, maar net daarom ook zo belangrijk dat je ook hen beschermt. Deze zonnecrème is ook zeer geschikt voor kinderen en baby’s. De beste raad is natuurlijk wel om de kinderen tussen 12 en 14u uit de volle zon te houden. 

natural daylight defence rainpharma

Of je nu op reis gaat of een staycation gepland hebt. Geniet vooral van je vrije tijd en je familie en vrienden.