Over collageen en anti aging powder

Hoewel de naam van dit supplement de indruk kan wekken dat het alleen bedoeld is om er jonger uit te zien, heeft het anti aging powder van RainPharma , kortweg a.a.p. veel bredere voordelen. Als we kijken naar het esthetische aspect, zien we inderdaad resultaten op het gebied van rimpels, fijne lijntjes en de algemene huidkwaliteit. Het RainPharma Anti Aging Powder doet veel meer dan het opvullen van rimpels.

Het verbetert de conditie van je huid, je haar, versterkt je nagels en heeft een positieve invloed op gewrichten, spieren, pezen en aders. Daarnaast maakt het je huid dikker, steviger en beter bestand tegen bijvoorbeeld zonnebrand, allergieën, eczeem. Dat laatste is de reden waarom Tijs a.a.p. neemt. We kunnen a.a.p. ook extra inzetten bij behandelingen zoals cellulitis of als extra ondersteuning bij een huidkuur. Kortom, Anti Aging Powder biedt een veelzijdige verbetering voor je uiterlijk en welzijn. Zelf neem ik al ruim 5 jaar anti aging powder. Het is voor mij een onmisbaar supplement. Daarover hier verder meer.

Wat zijn rimpels? 

Er zo lang mogelijk jong uitzien, dat is wat iedereen graag zou willen. Ouder worden en rimpeltjes krijgen is natuurlijk niet erg, integendeel, maar er is niets mis met de natuur een handje te willen helpen. Anti aging Powder bevat 9 actieve stoffen die elk op hun manier een invloed kunnen hebben op de stevigheid en het algemene uitzicht van onze huid. De formule bevat elementen die de huid kunnen ondersteunen, gaande van de basis bouwstenen (eiwitten in viscollageen), tot co-factoren en mineralen.

Om dit te begrijpen eerst wat uitleg over wat rimpels precies zijn.

Onze huid bevat 3 stoffen die grotendeels verantwoordelijk zijn voor de vorm en stevigheid ervan: collageen, hyaluronzuur en elastine. Collageen zorgt voornamelijk voor de stevigheid, hyaluronzuur voor de hydratatie en elastine voor de elasticiteit. Met ouder worden, wordt de afbraak van deze stoffen groter dan de aanmaak ervan. Vanaf je 30 jaar vermindert je collageen-aanmaak met 1% per jaar. Bij vrouwen in de menopauze daalt dit met maar liefst 6% per jaar. Hierdoor vermindert de stevigheid en elasticiteit van onze huid, wat zich vertaalt in fijne lijntjes en die zo gevreesde rimpels. Die vermindering van collageen heeft bovendien ook een belangrijk effect op gewrichten waardoor je strammer en stijver wordt. Ook hierop kan a.a.p. een heel belangrijke ondersteuning zijn. 

Anti-rimpelcrèmes met collageen en hyaluronzuur

Het idee om collageen of hyaluronzuur rechtstreeks op de huid aan te brengen, is volledig onjuist. De huid kan collageen, een eiwit, niet opnemen. Eiwitten kunnen niet door de huid dringen. Peptiden, die vaak worden gepromoot in slogans van verzorgingsproducten, zijn ook niet in staat om door de huid te worden opgenomen, aangezien het nog steeds geknipte eiwitstructuren zijn die te groot zijn om door de huid te worden geabsorbeerd. Hoewel hyaluronzuur in huidverzorgingsproducten een aangenaam gevoel op de huid kan geven, vult het niet de natuurlijke reserves van de huid aan voor langdurige volheid en heeft het daarom geen langdurige invloed.


Hyaluronzuur en collageen bevinden zich in de dermis, de middelste laag van de huid.
Dit kan niet via de opperhuid doordringen.

Unieke formule

Helaas zijn veel collageensupplementen vaak niet effectief. Dit kan te maken hebben met een lage kwaliteit, onevenwichtige samenstelling of onvoldoende doseringen. Het anti aging powder, ofwel a.a.p. heeft een mooie samenstelling en doeltreffende formule met specifiek geselecteerde ingrediënten voor de opbouw en het behouden van onder andere een mooie huid. Hoe? Laten we daarvoor even de ingrediënten overlopen: a.a.p. bevat 10 gram gehydrolyseerd viscollageen. Gehydrolyseerd betekent dat het collageen-eiwit geknipt werd tot kleinere deeltjes wat de opname aanzienlijk bevordert. Deze dosis van 10 gram is een dosis die werkelijk bedoeld is om ook de huid te kunnen ondersteunen met extra collageen-eiwit bouwstenen. Stel dat a.a.p. in capsules zou gemaakt worden, dan hadden we hiervoor minstens 32 capsules nodig. Wat kies jij? 1 zakje per dag of 32 capsules per dag slikken? 


We zijn allemaal op zoek naar preventieve gezondheid, jeugdigheid en schoonheid. En dat is nu net wat anti aging powder doet. Het RainPharma anti aging powder is het meest volledige en hoogst gedoseerde collageensupplement met de best opneembare en kwalitatieve ingrediënten aan de meest correcte prijs. Het product kreeg een update in augustus 2022. Eerder kregen we al eens de opmerking dat het een vieze smaak had. Dit is nu opgelost met een frisse toets van framboos. Anderzijds is de formule zo aangepast dat er nu maar liefst dubbel zoveel hyaluronzuur inzit.

Meer dan collageen: alle ingrediënten op een rij

Naast collageen vinden we in a.a.p. hyaluronzuur, wat zeer veel water kan binden en zo helpt om het bindweefsel minder samendrukbaar te worden. Voldoende water drinken voor een goede hydratatie van de huid is dus ook belangrijk naast de aanvoer van de juiste bouwstenen. Hyaluronzuur heeft ook een zeer mooi effect op gewrichten. Daar het zoveel water kan binden, zorgt hyaluronzuur voor een gezonde dosis vocht in de gewrichten waardoor je minder pijn kan ervaren en soepeler kan bewegen. De dubbele dosis in de nieuwe formule mist zijn effect niet. En ik kan het weten😉

MSM, glucosaminesulfaat en chondroïtinesulfaat zijn 3 zwavelbronnen. Zwavel is essentieel voor de verbindingen die we terugvinden in de structuur van het collageen-eiwit. Ik noem het graag de cement tussen de verschillende bouwstenen van collageen. Verder speelt glucosamine ook een rol in de synthese van hyaluronzuur. Collageen en hyaluronzuur zijn uiteraard 2 stoffen die we graag extra willen aanvullen aan onze huid en gewrichten. Glucosamine speelt ook een belangrijke rol in herstel van de darmwand. Ons anti aging powder helpt dus ook ter ondersteuning van je darmen.

Het mineraal silicium komt ook in grote hoeveelheden voor in ons lichaam en concentreert zich vooral in onze bindweefsels zoals in de huid, haar en nagels. Hierin speelt koper een rol bij het behoud van structureel bindweefsel in huid, haar en nagels. Silicium heeft ook een belangrijke ondersteuning aan aders en pezen. Onze collega Vanessa heeft in september een wandelvakantie gepland. Door een fascitis plantaris, een pijnlijke zaak aan de onderkant van de voet, werd haar training enorm gehinderd. Vanessa neemt daarom anti aging powder ter ondersteuning van haar therapie en als voorbereiding tot haar trip.

De invloed op aders en spataders is al meermaals aangetoond. Onze collega Frauke neemt nu ongeveer 8 maanden anti aging powder. Zij is het beginnen nemen omwille van couperose op haar wangen. Frauke heeft couperose zo lang ze zich kan herinneren. Frauke merkte na 3 maanden al een verschil maar na 6 maanden was de verandering echt opmerkelijk. Voor haar is het nemen van anti aging powder een dagelijkse gewoonte geworden.

Tenslotte ondersteunt Vitamine C de collageenvorming voor de normale werking van de huid, maar het helpt ook om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Vitamine C zal naast je huid, ook helpen bij de vorming van het collageen in je bloedvaten, botten, tanden, tandvlees, kraakbeen en bindweefsels. Ons hele lichaam is namelijk een netwerk van collageen, en heel wat weefsels en organen kunnen baat hebben bij wat extra collageenaanmaak. Ook mangaan en koper, de twee laste ingrediënten, hebben net als vitamine C deze anti-oxidatieve werking.

Hoe neem je a.a.p. best in?

a.a.p. neem je in op een nuchtere maag, dat wil zeggen 30 minuten voor de maaltijd of 2 à 3 uur na de maaltijd. Los 1 zakje a.a.p. op in een glas water. Altijd eerst poeder, dan het water voor een betere oplosbaarheid. Meng je graag, zoals ik, met Yoga? Roer dan eerst het poeder door mekaar en voeg daarna het water toe.  

Beter is om het poeder niet te drinken in combinatie met een RainPharma eiwit shake. Dit kan het verteringsproces van de eiwitten bemoeilijken.  Door 2 eiwitpreparaten samen in te nemen wordt het knippen van de ketens complexer. Wanneer eiwitketens niet goed geknipt zijn, kunnen de aminozuren niet goed opgenomen worden. Daarom dus best spreiden. 

Anti aging powder is een supplement dat in kuurvorm genomen wordt. Idealiter ga je voor een kuur van 6 maanden, waarbij je elke dag a.a.p. inneemt. Nadien kan je die kuur uiteraard verlengen. 

Ga je voor een optimaal resultaat? Combineer dan a.a.p. met Daily Boost en Mighty Nine. De vitamine B3 in Daily Boost ondersteunt het behoud van een normale huid en mangaan in Mighty Nine helpt bij de normale vorming van bindweefsel.

Verder zijn Super C Boost, High Tech AOX en Ultra Omega 3 ideale aanvullingen tijdens jouw huidkuur.  Vergeet ook zeker niet voldoende water te drinken!

Mijn persoonlijke ervaring met anti aging powder. 

Zelf neem ik al meer dan 5 jaar het anti aging powder. Ik meng het met mijn Yoga supplement en neem het ’s avonds, net voor ik ga slapen. Zo zorg ik voor mijn dagelijks schoonheidsslaapje. Onlangs gaven we met ons team een workshop voor 70 dames. Na afloop kwam er één van die vrouwen naar me toe om te vragen wat ik deed om mijn huid zo fris te houden? Tja, ik neem dan ook al 14 jaar de RainPharma supplementen waarbij a.a .p. absoluut mijn topfavoriet is. Enkele dagen later kwam er iemand anders, naar aanleiding van dit event, in onze RainPharma winkel in Mechelen: ‘Ik wil ook zo’n huid zoals die Greet’. Ook Elise, apotheker bij RainPharma, bestoeft mij, telkens ze mij ziet, over de kwaliteit van mijn huid…

Het is natuurlijk heel leuk om die complimentjes te krijgen maar waar ik het vooral voor neem is voor mijn gewrichten. Toen ik in de menopauze kwam, begon ik enorm veel last te krijgen van stijfheid en stramheid in mijn hele lichaam. Zelfs als ik maar even in de zetel zat, en rechtkwam voelde ik mij zo oud. Ons kinderen lachten vaak als ze mij zo houterig bezig zagen. Plotseling werd ik ook gebombardeerd van mama naar moemoe. Dankzij het anti aging powder is er echter een keerpunt gekomen. Bij wijze van test besloot ik vorig jaar het enkele weken niet te nemen. Alles begon weer pijn te doen en ik werd snel weer stram en stijf. Voor mij staat anti aging powder daarom bovenaan mijn lijstje van supplementen. De complimenten over mijn huid neem ik er uiteraard heel graag bij 😊

Meer getuigenissen

In 2018 schreef ook al een blog over anti aging powder. Ik heb toen een aantal getuigenissen gepubliceerd van onze klanten. Ik heb ze nog eens teruggelezen toen ik deze blog schreef. Er kwam een spontane glimlach op mijn gezicht toen ik deze getuigenissen teruglas. Ik kon iedereen meteen terug voor de geest halen. Maar wat nog meer is, deze mensen zijn nog steeds klant (lees fan) van ons anti aging powder. Klik hieronder maar eens als je wil weten wat anti aging powder voor hen gedaan heeft en wat het misschien voor jou kan betekenen. 

Wil je meer weten?

We geven je graag alle uitleg over dit anti aging powder van RainPharma en andere supplementen en programma’s. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Voor Lier: bel 03 488 02 74, Antwerpsesteenweg 212

Voor Mechelen: bel 015 43 33 64, Guldenstraat 27

Of maak vandaag nog je afspraak met één van onze coaches! Boek je gesprek via [email protected]