Stralend fit met Corporella –Week 8 – Het Belang van Hydratatie

Waarom Water Essentieel is voor een Gezond Lichaam

Hydratatie is een cruciale factor voor een optimale gezondheid. In onze drukke leven vergeten we vaak om voldoende water te drinken, wat kan leiden tot uitdroging en diverse gezondheidsproblemen. In week 8 van ons Back on Track programma bespreken we de effecten van een uitgedroogd lichaam, het belang van water, en waarom drainage eveneens belangrijk is in het behoud van een goede vochtbalans alsook de algemene gezondheid

Het Effect van Een Uitgedroogd Lichaam

Wanneer je lichaam niet voldoende gehydrateerd is, kunnen diverse negatieve effecten optreden. Hoofdpijn, concentratiestoornissen, een uitgedroogde huid, rimpels, vertraagd metabolisme, constipatieproblemen, stress, … het zijn maar enkele symptomen van te weinig vocht in het lichaam. Begrijpelijk dus dat een uitgedroogd lichaam zowel op korte als lange termijn ernstige gezondheidsklachten kan geven. Wil je weten hoe je meer vocht kan binnen krijgen? Lees dan hier verder voor praktische tips

Water speelt een essentiële rol in vrijwel alle lichaamsfuncties. 

In tegenstelling tot koffie, frisdranken en alcohol, die vaak uitdroging kunnen veroorzaken, helpt water je lichaam gehydrateerd te blijven. Daarom is het niet eender wat je drinkt. Wist je dat de hoeveelheid die je drinkt afhankelijk is van je gewicht? Is het slim grote hoeveelheden in één keer te drinken of toch beter gans de dag door te nippen aan je glas? We lichten het graag toe in deze blog. 

Hulp met Endermologie voor Drainage

Veel drinken betekent dat er ook meer dient uitgescheiden te worden. Drainage is even belangrijk als hydratatie. Water drinken helpt bij het stimuleren van het lymfestelsel, dat verantwoordelijk is voor het verwijderen van toxines en afvalstoffen. Heb je het moeilijk met het verwijderen van vocht of heb je last van vochtophopingen, dan is een mechanische drainage een bijzonder goed hulpmiddel. Dit kan enerzijds met de handen door een klassieke lymfedrainage, maar effectiever is een endermologie behandeling of kuur. De leuke bijwerking aan deze techniek is een esthetisch effect op je huid en dan vooral op cellulilits en een boost op een verslapte huid. Je kan er hier alles over te weten komen: 

Menu week 8

Maandag

Lunch: Slaharten met rode biet en haring

Diner: Asperges met Rib Eye Steak

Dinsdag

Lunch: Witloof-komkommersalade met garnalen en munt.

Diner: Torentje van aubergine en courgette met knapperige Gandaham.

Woensdag

Lunch: Komkommerbootje met tonijn.

Diner: Ovenschotel met mousse van bloemkool.

Donderdag

Lunch: Oosters soepje van tomaat met citroengras en koriander

Diner: Pittige scampi’s met broccolipuree.

Vrijdag

Lunch: Tomatenringen gevuld met eieren.

Diner: Tajine met kippenbout, aubergine, champignon en ui.

Zaterdag

Lunch: Minestrone

Diner: Salade van prinsessenboontjes met verse tonijn.

Zondag

Lunch: Wrap van savooi met gerookte makreel en peterselie.

Diner: Gegrilde slaharten met kippenhaasjes en groene kruiden.

Conclusie

Hydratatie is essentieel voor je gezondheid en welzijn. Door bewust te zijn van je waterinname kan je je lichaam optimaal gehydrateerd houden. Vergeet niet om regelmatig water te drinken, je hydratatieniveau te monitoren en te genieten van de voordelen van een goed gehydrateerd lichaam. Vergeet ook niet het belang van drainage van toxische stoffen uit je lichaam. Hoe minder afvalstoffen hoe beter je lichaam functioneert, en hoe beter je er uit ziet. 

Wil je je cellulitis aanpakken? Nog meer tips? Heb jij veel stress? Ben je op zoek naar energie? Wil je beter slapen? 

Twijfel niet en maak vandaag nog een afspraak. Bij Corporella staan we klaar om al onze kennis in te zetten om jou naar je gewenste doel te helpen. Op een gezonde en duurzame manier!

Stralend fit met Corporella?

Stuur een mail naar info@corporella

Een persoonlijk gesprek, inclusief meting en bepalen van lichaamssamenstelling, tips voor een gezonde levensstijl? 

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27