Stralend fit met Corporella –Week 7 – Mindful Eten – Een Gids voor Bewust Voedingsgedrag

In week 7 van ons Back on Track-programma richten we ons op mindful eten. Dit thema helpt je om een bewuste relatie met voedsel op te bouwen, waarbij je aandacht besteedt aan wat en hoe je eet. 

Traag Eten: De Kracht van Langzaam Genieten

In onze drukke leven zijn we vaak geneigd om snel te eten, zonder echt te genieten van onze maaltijden. Traag eten biedt echter tal van voordelen, zoals betere spijsvertering, verbeterde verzadiging en meer genot van je eten. Door elke hap bewust te proeven en de tijd te nemen om te kauwen, kun je meer genieten van de smaken en texturen van je voedsel.

Het Verschil Tussen Honger en Dorst

Vaak verwarren we honger met dorst, wat kan leiden tot onnodig eten. Het is belangrijk om te leren luisteren naar je lichaam en te herkennen wat het echt nodig heeft. Door aandacht te besteden aan de signalen die je lichaam geeft, kun je beter inspelen op je werkelijke behoeften.


Emotioneel Eten: Hoe Onze Emoties ons Eetgedrag Beïnvloeden

Eten is meer dan alleen een fysieke behoefte; het is vaak nauw verbonden met onze emoties. Van het vieren van speciale gelegenheden met een heerlijke maaltijd tot het troosten van onszelf met comfort food tijdens stressvolle momenten, onze emoties spelen een grote rol in ons eetgedrag. Hier bespreken we hoe emoties ons eetgedrag kunnen beïnvloeden en bieden we enkele strategieën om deze emotionele eetgewoonten te reguleren.

Hoe Emoties ons Eetgedrag Beïnvloeden

Eten gaat vaak hand in hand met onze emoties. Wanneer we blij zijn, kiezen we vaak voor feestelijke maaltijden. Bij verdriet of stress zoeken we troost in comfort food. Emotioneel eten kan echter leiden tot ongezonde eetgewoonten en gewichtstoename. Het herkennen van de invloed van emoties op ons eetgedrag is de eerste stap naar bewust en gezond eten.

Bewust Eten bij Sociale Gelegenheden

Sociale gelegenheden zijn vaak een uitdaging voor bewust eten. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in gesprekken en zonder nadenken te eten. Met enkele eenvoudige strategieën kun je mindful blijven tijdens sociale evenementen en genieten van het gezelschap zonder je gezonde eetgewoonten te verwaarlozen. Je kunt het integreren in je familiediners en zo van elke maaltijd een bewust en verbonden moment maken. Door gezamenlijk te koken, gesprekken te voeren en eetrituelen te introduceren, kun je mindful eten tot een waardevol familiemoment maken.

Menu week 7

Maandag

Lunch: Smeuïge Broccoli- courgettesoep

Diner: Kalfspiccata met spinazie en bloemkoolrisotto

Dinsdag

Lunch: Aziatische Omelet

Diner: Roerbakgerecht met witloof, champignons en zalm 

Woensdag

Lunch: Spinaziesalade met sardientjes en geroosterde trostomaatjes

Diner: Kipfilet gevuld met spinazie, kruiden en tomaat

Donderdag

Lunch: Avocado gevuld met gepluisde kip en verse basilicum mayonaise.

Diner: Roerbak asperges met verse rozemarijn en lamskroon

Vrijdag

Lunch: Slaharten met rode biet en haring

Diner: Gegratineerde Chinese kool met tomatensaus en kabeljauw.

Zaterdag

Lunch: Wrap van ijsbergsla gevuld met avocado en gerookte zalm

Diner: Konjacpasta met pesto, kip en gegrilde groenten

Zondag

Lunch: Omelet met gerookte zalm en verse kruiden

Diner: Courgetti met kipblokjes en curry-kokossausje

Conclusie

Mindful eten gaat over meer dan alleen wat je eet; het gaat over hoe je eet. Door bewust te eten, kun je je relatie met voedsel verbeteren, je gezondheid bevorderen en meer genieten van elke maaltijd. Dij Corporella helpen we graag om een bewuster en gezonder voedingspatroon te ontwikkelen.

Ben je op zoek naar praktische tips? Wil je graag wat gewicht verliezen? Ben je op zoek naar energie? Wil je beter slapen? Heb je stress?

Twijfel niet en maak vandaag nog een afspraak. Bij Corporella staan we klaar om al onze kennis in te zetten om jou naar je gewenste doel te helpen. Op een gezonde en duurzame manier!

Stralend fit met Corporella?

Stuur een mail naar info@corporella

Een persoonlijk gesprek, inclusief meting en bepalen van lichaamssamenstelling, tips voor een gezonde levensstijl? Wij helpen je graag ook weg!

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27