Stralend fit met Corporella –Week 10 – Yes We Did It!

Welkom bij de laatste blog van de Back on Track challenge van Corporella! Deze 10 weken durende uitdaging hebben we ontworpen om je te helpen gezondere keuzes te maken, zowel fysiek als mentaal, en om duurzame gewoonten op te bouwen. Hier is een overzicht van de belangrijkste thema’s die centraal stonden in de challenge.

We vroegen aan onze deelnemers om een eerlijke feedback te schrijven.

Deze kan je hier lezen:

Bewuste Voedingskeuzes

De eerste stap richt zich op het maken van bewuste voedingskeuzes. Het doel is om inzicht te krijgen in wat je eet en waarom. Gevarieerde en gezonde voeding vormt de basis voor een energiek en fit lichaam. Het belang van een evenwichtige voeding en het plannen en bereiden van gezonde maaltijden worden benadrukt. Kies kleur!

Verhogen van Dagelijkse Activiteit

Daarna verschuift de focus naar het verhogen van je dagelijkse activiteit. Dit gaat niet alleen om intensief sporten, maar ook om meer beweging in je dagelijkse routine. Denk aan wandelen, fietsen, stretchen en kleine oefeningen gedurende de dag. Regelmatige beweging helpt niet alleen om calorieën te verbranden, maar ook om je geest helder te houden. Intussen zijn we met z’n allen aan het fastercisen geslagen 😊.

Voldoende Water Drinken

Voldoende water drinken is essentieel voor je gezondheid. Hydratatie ondersteunt je energieniveau, helpt bij de spijsvertering en houdt je huid gezond. Handige tips om meer water te drinken en de voordelen hiervan kwamen uitgebreid aan bod tijdens de Back on Track challenge. Heb je al eens geprobeerd om te bulk drinken?

Goede Slaap

Goede slaap is cruciaal voor je welzijn. Kwalitatieve slaap en slaaprituelen zijn essentieel voor herstel, energie en mentale helderheid. Tips en technieken om beter te slapen, zoals het creëren van een rustgevende slaapomgeving en het ontwikkelen van een consistente slaaproutine, werden gedeeld. Wist jij dat je slaapgewoonten zelfs een invloed kunnen hebben op je vetverbranding?

Mentale Gezondheid en Mindfulness

Mentale gezondheid en mindfulness spelen een grote rol. Het implementeren van mindfulness-oefeningen helpt om stress te verminderen en je geest in balans te houden. Je leerde over meditatie, ademhalingstechnieken en andere strategieën om een evenwichtigere geestelijke staat te bereiken. Ook vertelden we je graag meer over de nervus vagus. De nervus wat? Lees HIER meer over dit wonderlijke deel van je zenuwstelsel dat zoveel controle heeft over alle processen in je lichaam.

Stressmanagement

Stressmanagement is ook een belangrijk onderdeel van de challenge. Het integreren van ontspanningstechnieken in je dagelijkse leven helpt om stress te verminderen en een gezonder leven te leiden. Je leerde hoe je stress kunt herkennen en beheersen met eenvoudige, maar effectieve technieken.

Emotioneel Eten

Emotioneel eten en de invloed van emoties op je eetgedrag werden besproken. Je leerde hoe je je eetgewoonten kunt begrijpen en beheersen, en strategieën om niet toe te geven aan emotioneel eten. Dit bewustzijn helpt je om gezondere keuzes te maken en een betere relatie met voedsel te ontwikkelen.

Hierboven vind je een greep uit enkel topics die tijdens de Back on Track challenge aan bod kwamen. Zijn er zaken die je gemist hebt? Reageer je dan hier onderaan de blog en stel gerust je vraag.

Menu week 10

Nog een laatste menu als afsluiter
Maandag

Lunch:   Champignonsoep

Diner: Zalm met venkel en tomatensaus

Dinsdag

Lunch:  Groenteomelet met spitskool

Diner: Luchtige pizza met bloemkoolbodem

Woensdag

Lunch: Courgetterolletjes met avocado, tomaat en sardientjes

Diner: Roerbak asperges met verse rozemarijn en lamskroon

Donderdag

Lunch: Tartaar van rund

Diner: Broccoli met dillesaus en scampi’s 

Vrijdag

Lunch: Frittata met spinazie en champignons

Diner: Konjacpasta met pesto, kip en gegrilde groenten

Zaterdag

Lunch: Sushi van groenten

Diner: Gebakken paksoi met krokante ham en uiringen.

Zondag

Lunch: Slaharten met rode biet en haring

DinerGegratineerde Chinese kool met tomatensaus en kabeljauw.

We legden deze weg samen voor een eerste keer af. Intussen weet je dat je gezondheid meer is dan wat je in je mond steekt. Door jou diepgaandere informatie te geven over de processen die er in ons lichaam plaats vinden, hopen we jou inzicht gegeven te hebben in waarom het zo belangrijk is om zorg te dragen voor jezelf. Want jij bent dat waard! Dank je dat we jou afgelopen weken mochten bijstaan. Bij Corporella begeleiden we jou graag naar een gezonder en gelukkiger leven!

Stralend fit met Corporella?

Een persoonlijke afspraak voor je revalidatie, een ontspannende massage, een verkwikkende gelaatsverzorging, me-time, meer energie, minder gewicht, een stralende huid, betere slaap, minder stress, tips voor een gezonde levensstijl? 

Wij zijn er voor je!

Frauke, Charlotte, Vanessa, Alex, Greet, Eef, Tijs, Marian

Stuur een mail naar info@corporella

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27