Back on Track: Stralend fit met Corporella –Week 3 – Gezonde voeding ontmoet beweging

In week 3 van ons Back on Track programma breiden we onze focus uit naar niet alleen gezonde voeding, maar ook naar het belang van beweging. Deze combinatie is een meer holistische benadering van een gezonde levensstijl. Laten we eens dieper ingaan op waarom beweging zo cruciaal is voor ons welzijn.

Cardio versus krachttraining: het belang van variatie.

Veel mensen denken bij beweging meteen aan cardio, zoals hardlopen of fietsen. Maar krachttraining is net zo belangrijk, zo niet belangrijker, voor een gezond lichaam. Terwijl cardio helpt bij het verbranden van calorieën en het verbeteren van de conditie van het hart en de longen, helpt krachttraining bij het opbouwen van spieren, het verhogen van de stofwisseling en het verbeteren van de botdichtheid. Het combineren van beide vormen van beweging zorgt voor een uitgebalanceerd trainingsprogramma en maximaliseert de voordelen voor onze gezondheid.

Bruin vet: het geheim wapen tegen overtollig vet.

Wist je dat ons lichaam twee soorten vetweefsel heeft? Naast het bekende witte vetweefsel, dat energie opslaat, hebben we ook bruin vetweefsel, dat calorieën verbrandt om warmte te genereren. Door regelmatig te bewegen, kunnen we de activiteit van ons bruine vet stimuleren, waardoor we meer calorieën verbranden en overtollig vet kwijtraken. Een extra motivatie om in beweging te komen!

De frustratie van moeilijk afvallen tijdens het lopen

Veel mensen ervaren frustratie wanneer ze merken dat ze niet zo snel afvallen als ze hadden gehoopt door te gaan joggen. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder een onjuiste trainingsintensiteit, onvoldoende aandacht voor voeding en een gebrek aan variatie in het trainingsprogramma. Door deze factoren aan te pakken en een gebalanceerd programma te volgen, kan lopen een effectieve manier zijn om gewicht te verliezen en je algehele gezondheid te verbeteren. Maar er meer!

Fastercise, een boost voor je metabolisme. 

Daarnaast willen we graag de aandacht vestigen op Fastercise, een innovatieve benadering van beweging die zich richt op korte, intensieve trainingssessies om het metabolisme te stimuleren en de vetverbranding te optimaliseren. Fastercise combineert beweging met ademhalingstechnieken en spiercontracties om in korte tijd maximale resultaten te behalen. Het is een effectieve manier om in weinig tijd grote voordelen te behalen voor je gezondheid en conditie.

Yoga en Pilates: meer dan alleen stretchen.

Naast cardio- en krachttraining kunnen ook yoga en Pilates een waardevolle toevoeging zijn aan ons trainingsactiviteiten. Deze vormen van beweging richten zich op flexibiliteit, kracht en lichaamsbewustzijn, en bieden tal van voordelen voor zowel lichaam als geest. Van het verbeteren van de houding en het verlichten van stress tot het bevorderen van spierkracht en stabiliteit. Yoga en Pilates helpen je om gezonder, rustiger, fitter, energieker en slanker te worden. Vooral yoga helpt ons ook te ontspannen en stress te beheersen, een zeer belangrijke pijler wanneer je wil afvallen Hier gaan we dieper op in tijdens week 6 van ons Back on track programma. .

Conclusie: Beweging als hoeksteen van een gezonde levensstijl.

Door beweging toe te voegen aan ons Back on Track programma versterken we niet alleen de fysieke aspecten van onze gezondheid, maar ook onze algehele welzijn. Of het nu gaat om cardio, krachttraining, yoga of Pilates, elke vorm van beweging draagt bij aan een gezonder, gelukkiger en energieker leven. Dus laten we samen in beweging komen! 

Wil je de voordelen ervaren van een actieve levensstijl maar weet je niet hoe je moet beginnen? 

Onze specialisten helpen je op weg en kunnen voor jou een individueel plan opstellen. Je vindt onze gegevens hier onderaan de blog.

Uiteraard houden we onze gezonde trend aan wat gezonde voeding betreft! Hierbij ons menu voor de derde week.

Menu week 3: 

Deze week delen we opnieuw recepten die niet alleen lekker zijn en makkelijk te bereiden. Genieten maar van gezonde, kleurrijke maaltijden die je ook nog eens voldoende energie geven.

Maandag

Lunch: Witloof-komkommersalade met garnalen en munt

Diner: Kippendrumsticks met cajun en snijbonen

Dinsdag

Lunch: Komkommerbootje met tonijn

Diner: Gebakken paksoi met krokante ham en uiringen

Woensdag

Lunch: Tomatenringen gevuld met eieren

Diner: Kabeljauw met groene curry en kerstomaten

Donderdag

Lunch: Salade met garnalen en asperges en bloemkool

Diner: Courgette meatballs

Vrijdag

Lunch: Aspergesoep

Diner: Pompoenlasagne met ricotta 

Zaterdag

Lunch: Courgetterolletjes met avocado, tomaat en sardientjes

Diner: Roerbak asperges met verse rozemarijn en lamskroon

Zondag

Lunch: Kippensoep met paksoi, champignons en konjacrijst

Diner: Salade van prinsessenboontjes met verse tonijn

Stralend fit naar de zomer met Corporella?

Stuur een mail naar info@corporella

Een persoonlijk gesprek, inclusief meting en bepalen van lichaamssamenstelling? 

Afspraak in LIER, 03 488 02 74 , Antwerpsesteenweg 212

Afspraak in MECHELEN, 015 43 33 64, Guldenstraat 27

Met gezonde groeten,

Greet, Alex, Vanessa, Tijs, Frauke, Eef, Lynn, Marian, Charlotte.

Laat de zomer maar komen!